Medische zorg

Medische zorg

Soms zijn er situaties dat medische zorg hard nodig is. In die gevallen zullen wij de patiënt meenemen naar het ziekenhuis of adviseren om medische hulp te zoeken. Voor velen is het onmogelijk om zelf de 2 of 3 euro te betalen om een dokter te zien en de medicatie en hun transport te betalen.

Wij zullen hierbij helpen, maar houden ook  de familie voor een deel verantwoordelijk om mee te helpen (uiteraard afhankelijk van de situatie). Mochten patiënten opgenomen zijn in het ziekenhuis, dan zullen wij hen daar bezoeken en kijken wat we kunnen betekenen. Ook het betalen van de ziekenhuisrekening zal gedeeltelijk door ons gedaan worden.

Soms zijn er uitzonderlijke situatie waarbij er specialistische zorg nodig is. Hierbij zullen we kijken wat de mogelijkheden zijn en of we eventueel zorg kunnen dragen voor de zorgverzekering vanuit de overheid, zodat de patiënt daar gebruik van kan maken.

Veel patiënten hebben naast aids ook andere medische problemen, denk aan kanker, TBC, herseninfarct, ondervoeding, etc. Hier passen we onze hulp en adviezen op aan.

Kosten

Voor €12,50 kunnen wij 1 patiënt een maand lang medische zorg geven.

Wilt u specifiek geven voor medische zorg, maak dan uw gift over naar NL76 INGB 0000 8151 98 tnv NGW te Apeldoorn, onder vermelding van ‘Light to Shine 404.04 medische zorg‘.

Wilt u weten of er specifieke casussen zijn, voelt u zich dan vrij om ons een mailtje te sturen.