Een andere auto

Light to Shine heeft een ander auto nodig, om beter hun werk te kunnen doen en meer mensen te kunnen bereiken.

Een andere auto...

Kilometers rijden we af en de gemiddelde wegen die we gebruiken zijn zoals een bospaadje… Zeker in het regenseizoen zorgt dit voor flinke uitdagingen. Regelmatig zijn wegen onbegaanbaar voor de auto die we nu gebruiken. Daarnaast zorgt het intensieve gebruik van onze huidige auto voor flink wat onderhoudskosten, mede doordat we dagelijks op ruig terrein rijden.

Om ons werk ook in de toekomst goed te kunnen blijven doen is het tijd om te sparen voor een goede auto, een auto die het ruige terrein aankan en vierwielaandrijving heeft. Als deze auto er eenmaal is, kan deze ons jarenlang dienen tijdens ons werk. Maar een auto kopen in Kenia is geen kleinigheid. Alle auto’s hier worden geïmporteerd, vaak vanuit Japan.  Bovenop de transport kosten vanuit het buitenland, komt er nog eens een heffing van bijna 50% importbelasting! De autoprijzen zijn daardoor schrikbarend hoog in Kenia.

De auto die we in gedachten hebben kost ons rond de €30.000,-. U begrijpt dat dit een flinke kostenpost is. Daarom gaan diverse acties voeren en hebben we ook bedrijven aangeschreven met de vraag of zij een kleine bijdrage willen leveren.

Het voelt soms wat ongemakkelijk omdat het over zoveel geld gaat. Maar we weten ook dat het nodig is om het werk te kunnen doen, zonder een auto stopt het hele programma. We bidden dat de Heere wil voorzien daar waar nodig, zodat we het werk waar wij voor geroepen mogen voorzetten maar ook te zijner tijd mogen uitbreiden.

Voelt u zich geroepen om ons te helpen bij de aanschaf van een auto? Stuur ons dan een email: info@lighttoshine.nl

Heeft u een bedrijf die graag een deel wil sponsoren? Onze financiën lopen via Stichting NGW , zij hebben de ANBI status waardoor uw gift aftrekbaar is, ook kunnen wij een factuur verzorgen. Daarnaast is er  de mogelijkheid tot vermelding van jullie bedrijf op onze social media en website! Meer weten? Neem contact met ons op…

Heeft u nog vragen of suggesties, laat het ons dan ook weten!