Max – vervolg

Het vervolg op het verhaal van Max. Zijn situatie verslechterde en moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Max - vervolg

Vervolg Max

Om de dag ga ik naar Max toe om zijn wonden te verzorgen. Als ik langer dan twee/drie dagen wacht gaan ze erg achteruit, om maar niet te veel in detail te treden.
Wanneer ik weer bij Max kom is hij niet in z’n hum, hij wil niks, moppert en kreunt. Tijdens de verzorging roept hij constant om zijn moeder en het duurt even voor bij mij het kwartje valt dat hij weleens verward kan zijn (delirium). De volgende dag gaan we naar een arts in een privékliniek. Als we namelijk naar het staatsziekenhuis gaan zullen we daar uren moeten wachten, alleen om gezien te worden door een student. De arts kent mij en omdat hij weet wat we doen hoeven we geen consult te betalen, fijn! Hij maakt zich ook zorgen om Max en wil dat hij opgenomen wordt. Ook moet de MRI van zijn ruggenwervel herhaald worden, de artsen vragen zich namelijk af of het wel echt TBC is waardoor hij verlamd is.
Max wordt opgenomen, helaas in het staatsziekenhuis. Hij verblijft daar 5 dagen, wordt onder andere behandeld voor uitdroging en zijn geïnfecteerde wonden. Na deze dagen pushen we voor zijn ontslag, veel wordt er namelijk niet gedaan en daarnaast is er niemand die zijn wonden wil/kan verzorgen…

Vandaag ben ik bij hem geweest en terwijl zijn moeder hem wast omdat hij ook incontinent is overvalt me zomaar het gevoel van moedeloosheid en verdriet. Zijn wonden zijn enorm achteruitgegaan en hij heeft veel pijn. De artsen hebben alleen paracetamol voorgeschreven en antibiotica. Soms komen dingen even hard binnen en dit was even zo’n moment, je gaat naar het ziekenhuis maar komt er eigenlijk slechter vandaan… We hebben keihard gewerkt om zijn wonden beter te krijgen en nu in een paar dagen tijd is het weer heel erg achteruitgegaan… Ik herpak mezelf, doe een kort gebed (misschien is het meer een zuchten) in m’n hoofd en ga aan de slag. We gaan er weer voor… Ik zorg dat Max de juiste medicatie krijgt en regel ook extra pijnstillers voor hem. Ik druk zijn moeder op het hart om hem genoeg drinken te geven zodat hij niet weer uitdroogt want ook zij wil niet dat hij nogmaals in het ziekenhuis opgenomen wordt.

Bid je ook mee?