Registratie goedgekeurd door de overheid!

Lees hier meer over de goedkeuring van de registratie van onze stichting, de zoektocht naar een kantoor en onze werkzaamheden voor de komende tijd!

Registratie goedgekeurd!

Het nieuwe jaar begon met een geweldig goed bericht voor ons! We kregen namelijk te horen dat onze registratie is goedgekeurd door de overheid. U kunt zich voorstellen dat we daar erg dankbaar voor zijn! 

Zonder deze registratie konden we niet aan de slag. In de afgelopen maanden hebben we wel diverse mensen die ziek waren kunnen helpen en veel kunnen doen voor en in onze kerkelijke gemeente.

Voor dat we officieel het certificaat van registratie krijgen moeten er nog diverse papieren geschreven, ondertekend en afgeleverd worden. Ondertussen wordt ons kantoor opgeknapt. Niet ver bij waar wij wonen, hebben we een kamer gehuurd waar vanuit wij zullen werken. De Keniaanse overheid heeft veel regels wat betreft organisaties die opgericht worden en een daarvan is dat je een officieel kantoor moet hebben, dit mag niet bij je woonhuis zijn. De zoektocht naar een kantoortje was nog niet zo makkelijk, in de stad wordt er graag gebruik (of misbruik) van gemaakt en flinke bedragen gevraagd voor een enkele kamer. Wij wonen buiten de stad en vonden daar, in een rustig gebied een voormalig weeshuis, waar we nu een kamer huren. We zijn dankbaar om te zien hoe, stap voor stap, alles geleid wordt.

De komende tijd zullen we uitreiken naar diverse klinieken, kerken en mensen die wijk-vrijwilliger zijn om hen te vertellen over wat wij doen en of zij clienten naar ons door willen verwijzen. Onze focus ligt op mensen die ernstig verzwakt zijn door HIV/aids. Daarnaast kan het ook voorkomen dat we een enkele client hebben die geen aids heeft maar andere, serieuze gezondheidsklachten. Ook zullen we zorg dragen voor wondzorg, er zijn veel mensen met ernstige wonden die wel naar het ziekenhuis gaan om deze te verbinden, maar vaak wordt dit alleen op een zeer eenvoudige manier gedaan waardoor de wonden bijna niet helen. Vanuit Nederland krijgen we regelmatig verbandmiddelen, wat een grote zegen is in veel gevallen.

Mocht u/jij Facebook of Instagram hebben, volg ons daar dan ook, we proberen daar regelmatig een korte update te geven.

Bid u mee dat we naar de juiste personen geleid zullen worden en dat we Zijn Licht mogen verspreiden?